Haber Fora - Türkiye'nin Gündemi
Haber Fora - Türkiye'nin Gündemi
Yaşam

Şarkıcı Nev, son yolculuğuna uğurlandı

Nev olarak bilinen şarkıcı Nevzat Doğansoy, (57) tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Doğansoy için, Üsküdar’daki...

Şarkıcı Nev, son yolculuğuna uğurlandı
Paylaş:

Şarkıcı Nevzat Doğansoy, bilinen sahne adıyla Nev, dün saat 16.00 sıralarında tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Doğansoy için Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Sunay Akın, Ozan Orhon, sanat camiasından arkadaşları, ailesi ve sevenleri katıldı. Doğansoy'un tabutuna, taraftarı olduğu Galatasaray'ın forması konuldu.

Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, Nevzat Doğansoy ile hem Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde hem de İstanbul Üniversitesi'nde dört yıl birlikte okuduklarını belirterek, "Sonra yollarımız ayrıldı ama birimizle hep haberleştik. Allah rahmet eylesin. Allah cennetiyle müşerref eylesin. Hem buradaki Numune Hastanesi'nde entübe oldu ardından Çam Sakura'da. Birincisinden kurtuldu. Bence iyi bir noktaya da gidiyordu ama Cenab-ı Allah. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Doğansoy'un menajeri İlker Ercan, sanatçının yaklaşık iki aydır hastanede tedavi gördüğünü aktardı. Ercan, "Numune hastanesinde yatıyordu. Orada belli bir seviyeye geldi. Ondan sonra Çam Sakura'ya naklettik. Orada da yaklaşık bir aya yakın yattı ama çoklu organ yetmezliği ve karaciğer yetmezliği vardı. Çok sıkıntılı bir süreçti. Maalesef kaybettik. Nevzat iki sene önce annesini kaybetti. Annesini kaybettikten sonra kendisine hiç bakmamaya başladı. Kendini çok bıraktı. Son iki yıldır kademe kademe şekilde rahatsızlığı nüksetti" dedi. Ercan ayrıca, Doğansoy'un bilincinin bir haftadır kapalı olduğunu ve yeni bir albüm hazırlığı içinde olduğunu, üzerinde çalıştığı bir parça olduğunu da sözlerine ekledi.

Nevzat Doğansoy'un abisi Zeyyat Doğansoy ise, "Yapacak bir şey yok. Allah'ın takdiri. Benim kardeşim hepinizin kardeşi. Kendisine bugün son görevimizi yapacağız. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun varolun" şeklinde konuştu.

Şarkıcı Ozan Orhon da duygularını dile getirerek, "Şu anda konuşacak kelime bulamıyorum. Çok değerli bir sanatçıyı, çok değerli bir dostu kaybettik. Türk müziğine çok önemli katkılar sundu. Şarkıları unutulmaz oldu. Bir dönem gençliği onun şarkılarıyla dans etti, duygusallaştı. Ben çok üzüldüm. Çok değerli bir insanı kaybettik. O yüzden söylenecek kelime bulamıyorum. Allah mekanını cennet etsin. Ne diyelim, bir bir gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber Haber Fora - Türkiye'nin Gündemi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yaşam Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.